Grillázs torta
10 fő részére
Nehézség:
közepes
tésztához
- 8 db tojás
- 1 evőkanál liszt
- 14 dkg cukor
- 14 dkg mogyoró
- 1 kiskanál fahéjból és 12 dkg cukorból készített karamell
töltelékhez
- 25 dkg vaj
- 20 + 12 dkg cukor
- 1 dl víz
grillázshoz
- 10 dkg mandula
- 20 dkg cukor
- 1 kávéskanál ecet
Elkészítés
A tojássárgákat a cukorral, a liszttel, a darált mogyoróval összekeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kanállal a masszába keverjük. Végül a fahéjból és a 12 dkg cukorból karamellt készítünk, és ezt is óvatosan a masszába keverjük. Középső hőfokon 40-50 percig sütjük. Ha kihűlt, három részre vágjuk. A krémmel megtöltjük és kívül is bevonjuk vele.
Krém: A puha vajat elkeverjük a 20 dkg cukorral, majd adjuk hozzá a 12 dkg cukorból készült karamellt, ezután a vízzel főzzük simára.
Grillázs: A cukrot kevés vízzel és az ecettel főzzük, míg el nem kezd színeződni. Belerakjuk az apróra vágott mandulát, majd olajos fémtálcára olajos nyújtófával 3 mm-nyire kinyújtjuk, majd míg forró, felszeleteljük és hajlítsuk olajos nyújtófára. Ezekkel az ívekkel rakjuk körül a tortát.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.